Het weekend (21 t/m 23 oktober 2016) weg met het koor de Wieringer Sanghers.

Door Alka Wagemaker

Vrijdag vertrokken wij om ca. 10 uur richting Joure. We weten nooit waar we naar toe gaan, altijd weer een verrassing. Eerst koffie met gebak in Joure gedronken, daarna vertrokken we naar de 1e locatie: Drift 12 in Dwingeloo. Voordat we van huis gingen kregen we allemaal een a4 waarop stond wat we voor die middag mee moesten nemen, o.a. een rode boeren zakdoek, brood, witte kiezelsteentjes, goede schoenen en een overnachtingssetje. In Dwingeloo aangekomen bij een Ruitersportcentrum, gingen we met rugzak, in 2 huifkarren rijden, een tocht door het bos van ca. 2 uur. Daar begon het te motregenen. Maar niet getreurd, het werd lachen, gieren, brullen. De fotograve wilde voor op de bok zitten, dan kon ze beter foto’s maken. Nu dat heeft ze geweten, al heel gauw begon het echt te regenen, en na 2 uur was ze kletsnat.

weekend 2016

weekend 2016

Beide huifkaren kregen een bak met snoep om uit te delen. De 2 mannen die achterin zaten begonnen de snoepjes uit te delen, aan kinderen die voorbij fietsten. ( Wij leren kinderen, geen snoepjes van vreemde mannen aan te nemen ). Toen wij na de rit, door diepe kuilen en plassen, weer bij de boerderij arriveerden, kregen we koffie met appelgebak en konden we gelukkig lekker doorwarmen. De rugzak is nog wel open geweest, en het overnachtingssetje werd in de boerderij van sommigen op de foto gezet, ten teken dat het er ook echt in zat.

Daarna kreeg de chauffeurs een briefje waarop stond waar ze naar toe moesten rijden. Dat was naar Ten Darperweg 4 te Wapse. Een prachtig hotel, we werden welkom geheten en kregen de sleutel van onze kamers. Het diner was om 18:30 uur, driegangen, en het smaakte heerlijk. Daarna omkleden want om 20:30 uur begon de bonte avond. Nu, wat hebben de Wieringer Sanghers een talenten in hun midden. Het ging af en aan, achter elkaar door allemaal verkleed, het was geweldig mooi, en veel gelachen. Van zing

Weekend 2016

Weekend 2016

ende vader en moeder met hun kinderen naar de speeltuin, twee zingende kosters met hun klepels, solo zang, de Lientjes, enz. enz. Toen nog even nazitten, en wij gingen naar bed.

De volgende morgen stond het ontbijt om half 9 al klaar, en waren we er weer allemaal. Zaterdagmorgen waren we vrij, de meeste dames gingen winkelen, de mannen gingen wandelen, en anderen bleven in het hotel. Om half 2 moesten we klaar staan, in ons Wieringer pak. We gingen zingen in Dwingeloo in verzorgingshuis “De Weijerd”,  waar we werden ontvangen met koffie. De mannen die niet met het weekend mee waren, kwamen hier naar toe met de kar met spullen. Het was een fijn optreden, de mensen genoten in stilte, en wij kregen nog een glaasje aangeboden ter afsluiting.

Weer teug naar het hotel, allemaal weer verkleden en om half 7 weer aan het diner

Weekend 2016

Weekend 2016

te zitten, dat was weer een 3 gangenmaal, heerlijk. Daarna weer verkleden voor het Halloween moordspel. Op verzoek dresscode: Halloweenkleding. Iedereen vroeg zich af, wat dat toch worden zou. Nou dat hebben we geweten. We kregen opdrachten, er was een Adam, Amanda, Amy, Bonnie, Carmen, Cristian, Dave, Hannah, Jonathan, Kelly en Samuel. We zouden het Halloweenfeest vieren, tot er in de loop van de avond een moord werd gepleegd. Het was ontzettend druk en rumoerig, gegil van de Amy’s dames. Ook tussendoor moest je oudhollandse spelletjes doen met een tegenpartij om hints te verdienen. We konden zelf beide avonden onze drankjes halen in de bar, we waren een besloten groep, de hoteleigenaars en personeel wensten ons een fijne avond, en gingen naar bed. Zo ging het feest met het moordspel door tot in de kleine uurtjes en werd de moord niet opgelost.

Maar ohwee, bedtijd, 2 dames wilden naar bed, maar waar was de sleutel van hun kamer? Een van de dames had de sleutel afgegeven bij de balie en die was nu dicht. Maar wat een geluk, één van de mannen lag alleen op een kamer, naast hem was een bed vrij! Dus op naar boven, want die man lag er al in! Ik was er zelf niet bij, maar volgens horen zeggen waren zij die nog op waren mee naar boven g

Weekend 2016

Weekend 2016

egaan. Nu maar kijken of het paste met zijn drietjes in de tweepersoons. De Halloweenkleding werd half uit gedaan, mutsen af en….. Ze zullen wel niet veel geslapen hebben!

De andere morgen is één van de dames naar de keuken gegaan om de sleutel van de kamer te vragen. De dame van het hotel was al bezig voor het ontbijt en keek verwonderd naar haar, met de Halloweenkleding nog aan en zei: Heeft u niet geslapen? Waar was u de hele nacht? Ja .. Oh.. ik heb wel gelegen… gezeten… en gestaan en ben de nacht doorgekomen. Maar of ze de waarheid heeft verteld, dat blijft een vraag?! Ze kreeg de sleutel en de dames konden zich gaan kleden voor het ontbijt, dat er weer goed verzorgd uitzag. Daarna was het tijd de rekening te gaan betalen en konden we weer naar Joure rijden waar we weer koffie met gebak gingen nuttigen, natuurlijk. Daar namen we afscheid en wensten ieder wel thuis.

Het was weer een mooi weekend weg, heel veel complimenten voor het bestuur die dit weer voor elkaar hebben gekregen. Nu maar weer hopen op, en uitkijken naar, het volgende jaar.