De Wieringer Sanghers waren tijdens de Flora en Visserijdagen in Kapellehof in Den Oever, Vrijdagmiddag 24 augustus 2018.

In Den Oever heerst de visserij-cultuur. In Kapellehof wonen dan ook veel mensen met een visserij-verleden. Kapellehof is in de jaren ’50 gebouwd als ‘bejaardenhuis’ met een inpandige kapel. Vandaar de naam Kapellehof. De oude zestiende-eeuwse kapel die tot dat moment in het dorp stond, stond op instorten. Er moest een nieuwe kapel komen, welke werd gekoppeld aan een tehuis voor de oudere bewoners van Den Oever. In de jaren ’80 voldeed het oude Kapellehof niet meer aan de eisen van de tijd en werd het herbouwd, zonder kapel.

Als Noordzeevisser bracht men dagelijks verse vis de haven van Den Oever binnen. Men gaat nog steeds graag kijken in de haven hoe de kotters binnenkomen. Met de Flora- en Visserijdagen is het echt feest. Dan gaan we met z’n allen naar de haven en eten we ’s avonds vis. Heerlijk!

De optredens in Woonzorgcentrum Kapellehof in Den Oever zijn altijd gezellig en sfeervol, omdat iedereen zich daar vertrouwd en met elkaar verbonden voelt.

We zongen als koor allemaal bekende liedjes, dat werd erg gewaardeerd. Sommige bewoners zongen uit volle borst mee. Het koor begon natuurlijk  met het lied “Wie wil er mee naar Wieringen varen”. Verder stonden nog op het programma het mooie “Nooit op Zondag” en “Dans nog eenmaal met mij”. Het koor zong voor het eerst het lied “Het kleine Cafe aan de haven”, en bracht het er gelukkig goed van af.

Tussen de optredens werd het koor en de bewoners heerlijk verwend met vishapjes en een drankje.

Na de pauze werden de bewoners van Kapellehof nog o.a. getrakteerd op de liederen  “Boerenbruiloft” en “Droomland”.

Tot slot zongen de Wieringer Sanghers nog “Tot ziens allemaal”. Het koor ging na afloop tevreden huiswaarts, verder kon ieder daarna op eigen wijze genieten van “ongs flora feest ann Oever”.