De Wieringer Sanghers in Westerland

Op woensdag 11 september zongen de Wieringer Sanghers een thuiswedstrijd in café/restaurant Waddenzee in Westerland. Maar het publiek kwam wel van elders. Ongeveer 60 leden van de KBO Zaanstreek-Noord (o.a. Wormerveer, Krommenie, Assendelft) genoten die dag van een uitstapje naar Wieringen. Na koffie met gebak kregen de mensen een rondrit met uitleg van een gids over Wieringen. Daarna volgden een smakelijke lunch en een optreden van de Wieringer Sanghers. Toen de Sanghers een half uurtje voor het optreden binnendruppelden in Café Waddenzee was er meteen al heel veel belangstelling en bewondering voor de kostuums en werd er volop gefotografeerd.

Omdat de Zaankanters te gast waren op Wieringen kregen ze de nodige Wieringer liedjes te horen zoals het vertrouwde: “Wie wil er mee naar Wieringen varen” maar ook de Zuiderzeeballade met een Wieringer tekst,” Het lied van de Waddenzee” en “Ik houd van Wieringen”. Natuurlijk werd er ook een grote variatie aan andere liedjes gezongen, de meeste welbekend bij het publiek en er werd dan ook volop meegezongen met onder meer: “Daar bij die molen”, “Brandend zand”, “Het dorp”, “In de bus” en “Ritme van de regen”. Magda zong solo het verfijnde lied “Het Winkeltje”. De voordrachten vielen ook in de smaak en de modeshow helemaal. De pauze werd door veel mensen gebruikt om nog eens wat extra vragen te stellen aan de Sanghers over het koor en over de klederdracht.

Na afloop van het optreden volgde nog een drankje en daarna konden zowel de Wieringer Sanghers als de gasten uit de Zaanstreek terugkijken op een heel geslaagde middag.