De Wieringer Sanghers in Ootmarsum

( door Ria Beemsterboer en Thea van der Ham )

18 oktober 2013 was het weer zover, een weekend weg met de Wieringer Sanghers. De reis vanaf Wieringen verliep voorspoedig, om 12:45 uur waren wij met ons autogezelschap als eersten op de parkeerplaats ( de verzamelplaats ) bij het Openlucht museum te Ootmarsum. We hadden wel trek dus zochten we een eetgelegenheid op, het werd het restaurant “Plaske” in het centrum. Geleidelijk aan druppelden er meer leden van ons koor binnen om ook een hapje te eten.

Ootmarsum

Om 14:00 uur werden we verwacht bij het Openlucht museum voor een rondleiding onder leiding van een gids. De rondleiding was heel boeiend, sommige dingen waren heel herkenbaar. Na het museum gingen we naar ons hotel, hotel VanderMaas, daar kregen we de de sleutel van de kamer. Volgens ons ( Thea en Ria ) hadden wij de mooiste kamer, met bubbelbad! Na een uitstekend diner was er voor de koorleden een bonte avond. Wat hebben we gelachen en gezongen, iedereen had reuze pret.

De volgende morgen, na een goede nachtrust, gingen we lekker aan het ontbijt. Daarna hadden we een paar uurtjes vrij, want om 13:00 uur moesten we ons in het pak hijsen en klaar staan voor een optreden in het verzorgingshuis Fransiscus. Lopend door het stadje, met de muziek voorop, hadden we heel veel bekijks.

Het optreden was een groot succes, de bewoners hadden veel plezier en zongen uit volle borst mee. Naar aanleiding van ons slotlied “Tot ziens allemaal”  werden voor volgend jaar alvast weer uitgenodigd, voor ons een signaal dat we het goed gedaan hadden.

Snel iets drinken want we moesten om 18:00 uur dineren. Er stond nog veel meer op het programma die avond. Nou dat hebben we geweten, door regen en wind werden we de straat opgestuurd. Met wat aanwijzingen en een lampje werden we in het donker geacht een moord op te lossen. Er liepen allerlei vreemde figuren rond, zoals een veldwachter die je toch wel menig keer liet schrikken, en dan had je Gait, daar werd je toch ook niet vrolijk van! Zo lopend door de straten van Ootmarsum om aanwijzingen te zoeken was nog een hele klus. Toch al met al, na de tocht met de koets naar het hotel,  was het een geweldig spannend avontuur. Daarna nog even lekker aan de drank en vervolgens doodop naar bed.

De volgende morgen was het inpakken, ontbijten, afrekenen en pleitte.
Het was een zeer geslaagd weekend, we hadden het voor geen goud willen missen. Bestuur, bedankt voor alle inzet.