De Wieringer Sanghers tijdens de Bloemendagen op bezoek bij Seniorenvereniging Kleine Sluis

Op zaterdagmiddag 19 april 2014 was het koor de Wieringer Sanghers op bezoek bij de Seniorenvereniging Oude Sluis.

PietDe Seniorenvereniging Oude Sluis had het Koor “De Wieringer Sanghers” uitgenodigd om in “Vreedenhoff” een optreden te verzorgen. Door het mooie voorjaar viel het optreden nu toevalligerwijs gelijk met de Bloemendagen in Anna Paulowna, die een week vervroegd waren.

Begonnen werd met het bekendste Wieringse lied “Wie wil er mee naar Wieringen varen”,  gevolgd door veel meezingers als “Daar bij die molen”, “Aan het Noordzeestrand”, en “De Amsterdams grachten”. Toen het koor “Het Dorp” en “Droomland” zong, was het muisstil in de zaal. Tussendoor werden er voordrachten gebracht met anekdotes uit vroeger tijden.

Tijdens de modeshow werden niet alleen de kledij, maar ook gewoontes en gebruiken van Wieringen, in beeld gebracht.

Na de pauze zongen de mannen, “De kabels Los” , een lied dat voor het eerst an publiek werd gezongen. Daarna zongen ze met zwarte mutsen op het zeemansliedje ‘West zuid west van Ameland”. Verder werd er onder andere vervolgd met het bekende “Zeeman” in een arrangement van dirigente Ria Appelman. Tot slot zongen de Wieringer Sanghers hun vaste afscheidslied “Tot ziens, allemaal”.

Na het afscheidslied werd er nog om een toegift gevraagd, het liefst een Wieringer Lied! Als toetje werd toen door het koor nog “De Wieringer Kermis” gezongen.

Het koor werd bedankt met een daverend applaus uit de zaal en met een dringend verzoek om spoedig terug te komen.