De Wieringer Sanghers waren te gast in Huize Sint Jozef in Wervershoof.

Dinsdag 14 februari 2023. In het gemoedelijke dorp Wervershoof in West-Friesland kent iedereen elkaar. Er wonen en werken dan ook veel mensen uit de buurt in Sint Jozef, dat tegen het centrum van het dorp aan ligt. Bovendien komen omwonenden graag naar de activiteiten of eten ze samen met u mee in het gezellige restaurant. Zo ontmoet u uw oude vrienden en bekenden weer. Deze prachtig gesitueerde Omringlocatie heeft appartementen voor één of twee personen en aanleunwoningen.

Het koor startte met het normale programma en dus met het alom bekende lied met de kukelende haan “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door nog een aantal bekende liederen, zoals “De Zuiderzee ballade” en “Weet je nog wel die avond in de regen”. Ook werd door het koor een paar liederen over een aantal personen gezongen, zoals “Katinka”. “Margrietje” was deze middag niet mee gekomen. Ook zongen de mannen het lied “Honde Bet” waarin zij verse haring te verkopen.

Tijdens de modeshow werden niet alleen de kledij, maar ook gewoontes en gebruiken van Wieringen, in beeld gebracht.

Na de pauze, waarin het koor en het publiek van lekkere drankjes en heerlijke hapjes werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden waarbij het koor met het “Cafe aan de haven” weer van wal staken. In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma. Het optreden ging verder met nog een paar liederen zoals “Dans nog eenmaal met mij” en  de “Nooit op zondag”. Het koor reisde via het “Reisje langs de Rijn”, waarbij iedereen mee klapte, en beëindigde het optreden met  het lied “Tot Ziens, Allemaal”.