De Wieringers Sanghers waren te gast in Volendam.

Dinsdag 19 maart 2024. Zorgcirkel Sint Nicolaashof ligt in het centrum van het oude vissersdorp Volendam. Hier bieden wij persoonsgerichte zorg voor senioren met aandacht voor de Volendamse cultuur en tradities. Wonen en zorg Sint Nicolaashof bestaat uit diverse onderdelen; Sint Nicolaashof de Torens, Kloosterhof en Gouwzee. U kunt er terecht voor wonen, zorg, welzijn, behandeling en thuiszorg. De Torens Sint Nicolaashof de Torens biedt kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Het biedt plaats aan 60 cliënten, verdeeld over kleine groepswoningen van elk zes personen. De namen van de groepswoningen herinneren aan buurtschappen van Volendam: ’t Fokkie, ’t Geel, ’t Munnikenveld, ’t Zand, ’t Landje en zo meer. Alle bewoners hebben een eigen zitslaapkamer van ca. 15 m2. De kamers zijn standaard ingericht met een bed, kast en wastafel. En mag aangekleed worden naar eigen wens en smaak. Daarnaast heeft elke groep een gemeenschappelijke huiskamer met keuken.

Het koor startte het optreden met normale programma en dus met het alom bekende lied met de kukelende haan “Wie wil er mee naar Wieringen varen”. Het programma vervolgde met nog een aantal bekende liederen, zoals “Daar bij die molen” en ‘Spiegelbeeld”. Ook kwamen “Middellandse Zee” en “Het Dorp” nog aan de beurt. Het publiek gaf te kennen dat ze het leuk vonden om de oude liedjes te horen, en voor zover mogelijk zongen ze enthousiast en met graagte mee. De mannen zongen het lied “Vissers van toen” , ze deden het weer vol overgave! Ook “De bus van Bussum naar Naarden” kwam nog langs, en gelukkig hoorden we ook nog “De Orgelman”.

Er was ditmaal ook een modeshow, waarin de kleding en gebruiken van de Wieringer klederdracht werden getoond. Tijdens de pauze speelden de accordeonisten verschillende bekende liedjes, die door de bewoners spontaan mee werden gezongen.

Na de pauze, waarin het koor en het publiek van lekkere drankjes en heerlijke hapjes werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden waarbij het koor verder ging met “Katinka” en “Café aan de haven”. In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma. Het optreden ging verder met “Brandend zand”. Het koor moest ook nog langs “Het reisje langs de Rijn”, en beëindigde het optreden met  het lied “Tot Ziens, Allemaal”.