Flora feest in Woonzorgcentrum Kapellehof in Den Oever

kapellehof

( door Annie Rotgans-Oosting )

Het Flora feest in Den Oever met een optreden op vrijdagmiddag 23 augustus 2013 van de Wieringer Sanghers in Kapellehof in Den Oever. De optredens in Kapellehof zijn altijd gezellig en sfeervol, omdat iedereen zich daar vertrouwd en met elkaar verbonden voelt. Woonzorgcentrum Kapellehof bestaat volgend jaar alweer vijftig jaar, dat wordt in januari 2014 gevierd, en de Wieringer Sanghers zijn dan natuurlijk ook weer van de partij.

We zongen als koor allemaal bekende liedjes, dat werd erg gewaardeerd. Sommige bewoners zongen uit volle borst mee. Het koor zong natuurlijk de “Zuiderzeeballade” met de tekst van wijlen mevr. Tijsen-Rotgans, over van toen Wieringen nog een eiland was,

 

dat de postboot nog voer vanaf de Haukes, over de haven van Den Oever, daar lagen toen nog aken, en men viste op haring, ansjovis, op wulken en wier. Maar ook de “Valeta”, “het Vissersmeisje” en “Als na het bal”  kwamen voorbij. De mannen zongen nog het ludieke “West zuid west van Ameland” . Tussen de optredens werd het koor heerlijk verwend met een hapje en een drankje. Tot slot zongen de Wieringer Sanghers nog “Tot ziens allemaal”. Onze dirigente werd nog verwend met een prachtig boeket, waarna iedereen tevreden huiswaarts ging, om zo verder op eigen wijze te genieten van “ongs flora feest ann Oever”.