Optreden in Verzorgingshuis “Suderigge” te Lemmer

Lemmerse

 

Optreden in het verzorgingshuis “Suderigge” in Lemmer op 28 maart 2013.
( door Rommie Smak )

Donderdagmiddag 28 maart 2013, op naar “de Lemmer” voor een optreden met ons koor, de “Wieringer Sanghers”, in Zorgcentrum “Suderigge”. De betekenis van “Suderigge” is Zuideroever. Vroeger had Lemmer een grote vissersvloot met aken, botters en schouwen. Nu zijn er nog maar 2 vissers over. Eenmaal per jaar hielden ze in Lemmer met deze schepen een “Hardzeildag”, met volle tuigage was dit een prachtig gezicht. Ook was er een lijndienst naar Amsterdam, de “Jan Nieveen” nam passagiers en vrachtgoed mee.

De “Zuiderzeebalade” zoals de “Wieringer Sanghers” die op het repertoire hebben gaat ook over de postboot en de vissersvloot, maar dan in relatie tot het oude eiland Wieringen.

De “Wieringer Sanghers” zingen voornamelijk nostalgische Nederlandse liederen. De bewoners van Zorgcentrum “Suderigge” genoten en vele bewoners zongen de voor hun bekende melodiën mee. Ook werden er door een aantal koorleden gedichten voorgedragen, en was er de modeshow, wat de mensen altijd weer leuk vinden.

De mannen zongen nog over de zeerovers en over Ameland. Met het verzoek gauw eens terug te komen, zong het koor tot slot nog het slotlied “Tot Ziens Allemaal”. Dit was ons optreden onder leiding van onze dirigente en 3 accordeonisten in Zorgcentrum “Suderigge”.