40 jarig bestaan van de Zonnebloem in Limmen, de Wieringer Sanghers waren ook op het feest.

De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperkingen die graag nog mee willen doen met allerlei activiteiten. De Zonnebloem noemt deze mensen dan ook onze gasten.

De Zonnebloem, afdeling Limmen, bestaat dit jaar 40 jaar. Om dit te vieren hadden ze op woensdagmiddag 5 februari 2020 het koor uitgenodigd om een optreden te verzorgen. Het koor startte met het normale programma en dus met het alom bekende lied met de kukelende haan “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door nog een aantal vrolijke en bekende liederen, zoals “Que Sera  Sera” en “Het Noordzeestrand”. Ook werd door een aantal mannen van het koor een het visserslied, t.w. “De ballade van de vissers van toen”,  gezongen. Ze brachten het er goed van af.

De zaal was versierd, en de gasten werden vanwege de feestelijke gebeurtenis van het 40 jarig bestaan getrakteerd op koffie met gebak, en diverse drankjes en snackerijen. Dit gaf tijdens het optreden wel heel wat onrust in de zaal, maar gelukkig wist het koor zijn concentratie wel te behouden. Het koor werd in deze feestelijkheden, vooraf, tijdens de pauze, en na afloop van het optreden, ook meegedeeld. Zo werd het voor de koorleden ook nog een onverwachts feestje. 

Tijdens de modeshow werden niet alleen de kledij, maar ook gewoontes en gebruiken van Wieringen, in beeld gebracht.  

Na de pauze volgde het 2e deel van het optreden waarbij de mannen met de “Leugenbank” en “West zuid west van Ameland” weer van wal staken. In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma. Het optreden ging verder met nog een aantal liederen zoals “Ik heb mooie Tulpen’. Het koor vervolgde het optreden met het “Reisje langs de Rijn”, waarna via “Naar de Kermis” en “Daar bij de Waterkant” waarbij iedereen mee klapte, het optreden beëindigd werd.  

Het publiek liet middels het applaus en het enthousiasme blijken dat ze erg van de middag genoten had. Het koor vond het fijn dat zij op hun beurt een stukje aan het feest had kunnen bijdragen.