De Wieringer Sanghers waren in Friesland voor een optreden in woonzorgcentrum Huylckenstein in Bolsward.

17 februari 2020. Bolsward, Boalsert op z’n Fries, is Bolsward is een van de elf steden van de Elfstedentocht. Aan de rand van Bolsward is het heerlijk wonen in woonzorgcentrum Huylckenstein. Daar kunt u zoveel mogelijk het leven leiden zoals u gewend bent, aangevuld met goede zorg, handige voorzieningen en leuke activiteiten. Er is de keuze tussen één van de 59 mooie en ruime zorgappartementen of in een aanleunwoning, waar u zelfstandig kunt wonen. Huylckenstein ligt aan de route van de fietselfstedentocht en ook de bekende Heamiel-optocht gaat langs het woonzorgcentrum. In het gebouw zit ook een peuteropvang. De peuters komen dus regelmatig op bezoek!

Dit jaar 2020, was het koor de Wieringer Sanghers uitgenodigd om een optreden te verzorgen in Huylckenstein. Het koor, altijd wel in voor een optreden over de dijk, nam de uitnodiging gretig aan. Aldus geschiedde het, dat het koor in Bolsward aantrad.

Het koor startte met het normale programma en dus met het alom bekende “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door nog een aantal vrolijke en bekende liederen, zoals “Droomland”, en “Ach Margrietje”. Ook werd door het koor een paar vissersliederen, t.w. “De ballade van de vissers van toen” en “Aan het strand van mooi Havanna” ten gehore gebracht.

Na de pauze, waarin de Wieringer Sanghers van een drankje werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden. In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma.

Het optreden werd vervolgd met nog een aantal liederen zoals “Sofietje” en “Dans nog eenmaal met mij” en een aantal voordrachten.

Het koor eindigde het optreden met het “Reisje langs de Rijn” en  “Wieringer Kermis” waarbij iedereen mee klapte, en als laatste lied de afsluiter, het vertrouwde “Tot ziens allemaal”.

Het publiek liet blijken dat ze er van de middag genoten had en hoopten op het tot ziens.