De Wieringer Sanghers brengen een aubade voor Diamanten Bruidspaar en besluiten met een optreden voor Bak Busreizen

De Wieringer Sanghers brengen een aubade voor Diamanten Bruidspaar met aansluitend een optreden voor Bak Busreizen, woensdag 4 juni 2014.

Anne en lammy Oldersma

Op woensdag 4 juni hebben de Wieringer Sanghers een aubade gebracht ter ere van het Diamanten Bruidspaar Anne en Lammy Oldersma. Het Bruidspaar zijn oud-leden van het koor de Wieringer Sanghers. Omringt door familieleden werden zij volledig verrast door deze aubade in Dorpshuis “Hippo.” Ter ere van het Bruidspaar werden door het koor een aantal, voor het Bruidspaar heel bekende ( met onder andere een aantal Wieringer ) liederen gezongen. Ook werden er door twee koorleden nog een voordracht gedaan. Het geheel werd met een kopje koffie afgesloten.

De dag was hiermee voor het koor nog niet gedaan.

Daarna was er voor het koor nog een optreden voor Bak Busreizen. De locatie waar dit plaats vond, was Café De Harmonie in Hippolytushoef. Het koor kon dus zo van de ene naar de andere locatie wandelen. Ons publiek werd daar met touringcars gebracht.

Natuurlijk werd het optreden door het koor geopend met “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door “De Molen”, de “Boerenbruiloft”, “Net als toen”, en nog veel meer bekende Nederlandse liedjes uit ons repertoire. Tussendoor werden er voordrachten gebracht met anekdotes uit vroeger tijden.

Tijdens de modeshow werden niet alleen de kledij, maar ook gewoontes en gebruiken van Wieringen, in beeld gebracht. Na de pauze zongen de mannen het “Zeeroverslied”. Daarna zongen ze met zwarte mutsen op het zeemansliedje ‘West zuid west van Ameland”. Verder werd er onder andere vervolgd met het bekende “Zeeman” in een arrangement van dirigente Ria Appelman. Tot slot zongen de Wieringer Sanghers hun vaste afscheidslied “Tot ziens, allemaal”.

Al met al een hele leuke zangdag voor ons en ons publiek in Hippolytushoef, maar ook een heel intensieve door de aubade waar de zangdag mee begon .