De Wieringer Sanghers in 2023 ook op de Folkloredag van de Zaanse Schans

Zaterdag 19 augustus 2023 moest de wekker worden gezet, want om tien uur moesten de Wieringer Sanghers al in het pak naar de Folklore dag op de Zaanse Schans. We waren er wat te vroeg, want met een halfuur waren we er al. Dit was niet zo erg hoor, want er was eveneens een leuke markt met mooie dingen die we nu op ons gemak konden bekijken.

Het eerste optreden van de Wieringer Sanghers was op het “Schippersplein” bij de hoofdingang. Ze waren op de Zaanse Schans hard aan het werk geweest ten aanzien van de vorige keer dat we er geweest waren, want waar we in het verleden  nog onder de bomen stonden, daar was het er nu helemaal kaal. Wel stonden er heerlijke banken waar we op konden plaatsnemen.


Het tweede optreden was bij de Catharina Hoeve. Daar hadden we dit jaar een geweldige plek, leuk publiek en veel belangstelling, en voor ons fijn, de zon was even achter de wolken.
Om ca. drie uur was ons laatste optreden in de “Kralentuin” vlak bij de uitgang. We mochten op een hele mooie plek bij het restaurant staa, daarmee was de doorloop van de markt gegarandeerd. Ook hier veel en enthousiast publiek. Al met al was het een heel gezellige dag, waarbij van ons allemaal veel foto’s genomen zijn.


Ik vermoed dat de Wieringer Sanghers met hun kleding zowat de hele wereld overgaan. Tot slot is het koor met een grote groep te eten geweest bij “Bij Ons Thuys” Op Stroe. Dit was een gezellige en smakelijke afsluiting van een geslaagde dag voor de Wieringer Sanghers.