De Wieringer Sanghers op visite in Rigtershof in Grootebroek.

Woensdag 13 september 2023. Midden in een levendige wijk in Grootebroek (West-Friesland) ligt Omringlocatie Rigtershof. Dit woonzorgcentrum is geschikt voor mensen met een zorgbehoefte. Rigtershof is het bruisende hart van de wijk. Er is elke dag wat te doen. Er zijn verschillende verenigingen actief in Rigtershof, waar u ook lid van kunt worden. Dit geldt zowel voor bewoners als mensen uit de buurt. U vindt in Rigtershof ook een bureau voor jeugdgezondheidszorg. In het moderne, fraai vormgegeven complex voelen zowel jong als oud, bewoners en niet-bewoners, zich op hun gemak. Op loopafstand van Rigtershof vindt u een winkelcentrum en een NS-station (Bovenkarspel-Grootebroek). Kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Rigtershof beschikt over een woongroep voor mensen met dementie. U woont in een kleine groep met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Het is een warme en vertrouwde omgeving. Samen met de verzorgende en uw medebewoners deelt u uw eigen dag in. U kunt uw kamer naar eigen smaak inrichten met uw eigen meubels. Wonen met zorg dichtbij. In deze locatie kunt u ook zelfstandig wonen in een huurappartement met zorg binnen handbereik. Ook voor echtparen waarvan slechts één partner zorg nodig heeft is een appartement in Rigtershof een mogelijkheid om toch bij elkaar te kunnen blijven wonen.

Het koor startte het optreden met normale programma en dus met het alom bekende lied met de kukelende haan “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door nog een aantal bekende liederen, zoals “Brandend zand” en ‘Middellandse Zee”. Ook kwamen “Spiegelbeeld” en “Als de zond schijnt” nog aan de beurt. Het publiek gaf te kennen dat ze het leuk vonden om de oude liedjes te horen, en voor zover mogelijk zongen ze enthousiast en met graagte mee. De mannen zongen de ballade “Vissers van toen” en ze deden het weer vol overgave!.

Er was ditmaal geen modeshow, maar tijdens de pauze speelden de accordeonisten verschillende bekende liedjes, die door de bewoners spontaan mee werden gezongen.

Na de pauze, waarin het koor en het publiek van lekkere drankjes en heerlijke hapjes werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden waarbij het koor verder ging met “Zeeman” en “De orgelman”. In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma. Het optreden ging verder met “In de bus van Bussum naar Naarden” en nog een paar liederen zoals “Margrietje”. Het koor ging ook nog “Naar de kermis”, en beëindigde het optreden met  het lied “Tot Ziens, Allemaal”.