De Wieringer Sanghers op het 50 jarige bestaan van Kapellehof

Op woensdagmiddag 23 januari 2014 gaf het koor de Wieringer Sanghers acte de presence op het 50 jarig jubileum van Zorgcentrum Kapellehof in Den Oever.

Kapellehof 50 jaar

Tot vijftig jaar geleden was er geen voorziening voor ouderenzorg in Den Oever. Wel was hier begin jaren ’60 een groeiende behoefte aan. Daarom werd in 1963 een modern ‘bejaardenhuis’ gebouwd, in combinatie met een kapel, Kapellehof. Op 25 januari 1964 was de officiële opening van het gebouw.

Amper vijfentwintig jaar later voldeed het gebouw niet meer aan de eisen, Kapellehof werd afgebroken en herbouwd. Hoewel de kapel niet in het gebouw terugkwam, bleef de naam Kapellehof ongewijzigd.

En nu, in 2014, bestaat Kapellehof vijftig jaar. Om dat te vieren wordt er van 20 tot 25 januari een feestweek georganiseerd. Kapellehof had het koor de Wieringer Sanghers gevraagd om een optreden te verzorgen waarin de bewoners ook verschillende liederen konden meezingen.

Het koor had daartoe een programma samengesteld van drie blokjes van bekende Nederlandse liederen. Op het programma stonden onder andere de Wieringse versie van de  Zuiderzeebalade, de dans en walsnummers “De Valeta” en “Als na het bal”. Zelfs tijdens de pauzes werden de bewoners ingeschakeld bij de potpourri van bekende liederen die door de accordeonisten werden gespeeld. Meegesleept door de muziek werden ze wel geacht, en geïnspireerd, om mee te zingen. Al met al kunnen zowel de bewoners als het koor terugkijken op een hele fijne middag.