Kerstoptreden van Wieringer Sanghers in de Valbrug te Medemblik

Woensdagmiddag 18 december 2013 had het koor de Wieringer Sanghers een Kerst optreden in Wooncomplex Valbrug te Medemblik.

Kerstkoor

Valbrug is een wooncomplex met een unieke combinatie van wonen, welzijn en zorg. In Valbrug kunnen mensen zelfstandig wonen met allerlei voorzieningen binnen handbereik. Het ligt slechtseen paar minuten lopen van het centrum van de gezellige stad Medemblik.

De bewonerscommissie van de Valbrug had het koor de Wieringer Sanghers gevraagd om een optreden te verzorgen waarin ook verschillende Kerst liederen in zouden voorkomen. Er was door het koor dan ook een heel gevarieerd programma opgesteld. Het koor had voor dit optreden in de opgang naar de Kerstdagen en in de sfeer van de komende Kerst ook verschillende kerstliederen ingestudeerd.

 

Bij de gezongen stukken waren enkele heel gevoelige en ontroerende zoals het “Cool Night”, het wiegelied “Guten Abend” en de het vertrouwde “Stille Nacht”. Ook werden “Barcarolle” en het mooie “The Joys of Love” ten gehore gebracht. Normaal zingt het koor enkel Nederlandstalig, maar speciaal  voor de Kerst waren ook een paar Duitse en Engelse liederen ingestudeerd. Behalve deze liederen zong het koor ook nog diverse bekende kerstliederen en samen met het publiek ook nog een aantal samenzang liederen.

Al met al vonden zowel het publiek als de Wieringer Sanghers het een heel geslaagd optreden, waarin het Kerstgevoel zachtjes aan al een beetje opgeroepen werd.

Na afloop van het optreden werd voor de bewoners van de Valbrug een Kerstmaaltijd gepresenteerd. De leden van het koor gingen Medemblik in. Zij hadden afgesproken bij het Chinese restaurant “Danny Leung”.  Daar werd het koor een uitstekende maaltijd voorgeschoteld. De Wieringer Sanghers gingen na deze maaltijd met volle buik, en in vrolijke stemming weer op huis aan.