De Wieringer Sanghers waren een weekend naar Borger.

Het weekentje weg met het koor , van 21 september t/m 23 september, door onze meegereisde correspondente. Vanwege privacy-redenen zijn de genoemde namen gefingeerd.

Ellert en Brammert

Zo vertrokken wij om 10:15 uur uit Westerland, op weg naar Schoonoord. Om half 12 even een tussenstop in Drachten, waar we heerlijk hebben geluncht. Om 14:00 uur zijn we allemaal , we waren met 5 auto’s, aangekomen in Schoonoord, bij Ellert en Brammert, een openluchtmuseum. Allemaal plaggenhutjes, een school, kerk en smederij, enzovoort bekeken. Het weer was lekker zonnig en droog.

Om 15:45 uur vertrokken we weer, nu in een kolonne, op weg naar Borger naar het hotel “Bieze”. Daar aangekomen kregen wij de kamers aangewezen. Wij kregen met vier dames een

Wie kent je WS kwis

familiekamer, een master bedroom  voor Celia en Dientje, Tiny en ik in de kinderkamer op een houten stapelbed. Helaas kon het raam, zal wel om veiligheidsredenen geweest zijn, niet open, en stond er verder 1 stoel. Maar goed, aanpassen maar. Tiny onder, ( Celia moet ’s nachts vaak plassen ) en ik boven.

Om 18:00 uur een heerlijk 3 gangen diner, goed erg lekker en netjes verzorgd. Na het eten gingen we om 20:30 uur naar de Hunnezaal. Daar had het bestuur een quiz voor ons uitgedacht, de WIE KENT JE WS quiz. Aan een lange draad hingen allerlei opdrachten, foto’s

Het Ontbijt

van kinderen van vroeger en wij moesten raden welke leden het waren. Zelfs onze koning, Willem-Alexander, hing er tussen. Verder waren er ook foto’s van optredens, we moesten raden waar en wat. De hele avond door kregen we opdrachten, ook heel veel muziekvragen, onze hersen kraakten er van. Op het eind van de avond was er ook nog een prijsuitreiking. De 3e prijs was voor Nel, de 2e prijs was voor Tiny en de 1e prijs was voor John.

Na afloop nog even nagezeten en om 1 uur naar bed.

Bingo!

Op de 2e dag was er om 9 uur ontbijt. Daarna gingen de dames winkelen (shoppen) in Borger. De 5 mannen die mee waren, gingen op excursie naar kamp Westerbork. Om 14:30 uur moesten we terug zijn in de Hunnezaal. Daar gingen we Bingo spelen, veel rondes en veel prijzen, gezellig. Alle Bingo-blaadjes moesten we na afloop weer inleveren, en aan het einde Bingo werden die gegrabbeld uit een zak en waren er nog meer prijzen.

Om 18:00 uur hadden we weer diner, het voorgerecht, heerlijke mosterdsoep. Na het voorgerecht moesten we

Team roze

op verzoek weer naar de Hunnezaal, waar we allemaal een

Team geel

gevangenisbroek en muts moesten aantrekken. We gingen het spel ESCAPE spelen. Nou, dat was

niet makkelijk,

om de cijfers en letters te vinden, en rebussen op te lossen. Tijdens het spel moesten we even terug naar de eetzaal voor het hoofdgerecht, maar daarna gingen we weer door met het spel.

Team groen

Later op de avond gingen we ook nog even heen en weer voor het toetje. Uiteindelijk had iedereen het voor elkaar en bleek het groene team het het beste gedaan te hebben. Ze hadden de

Team blauw

meeste punten en kregen de overwinningsmedaille. We mochten de broeken en mutsen weer inleveren en bleven gezellig nazitten.

Toen kwamen er nog 4 oude dames met hun 4 rollators binnen. Wat een gezellige tantes, mooi aangekleed, hoedjes op, we konden ze bijna niet herkennen. Ze gingen op muziek dansen en gymmen, lenig dat ze waren, beentjes van de

De rollator club

vloer en rondjes draaien. Ze hadden goed geoefend, dat kon je wel zien, het ging bijna gelijk. Daarna nog weer even nagezeten en gezongen voor Arie. Zo sloten we weer een mooie avond af.

 

Zondagmorgen om 9 uur weer een uitgebreid ontbijt. Daarna de drankrekeningen betalen, koffers pakken en om half 11 ieder blij en voldaan naar huis. Wij gingen nog even in Joure koffie drinken met 2 auto’s en daar zat warempel Arie ook met zijn harem. Toen gingen we weer verder naar huis, wat weer een prachtig en gezellig weekend. Hulde aan het bestuur, die hebben er weer veel werk van gemaakt. Geweldig.

De bajes klanten