De Wieringer Sanghers zingen bij De Zeester in Den Helder.

13 september 2018; De Zeester ligt midden in een woonwijk en aan een gezellige winkelstraat. Het biedt kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Een huiselijke sfeer in elke woning, leuke activiteiten, een persoonlijke benadering voor de bewoners en de familie. Vaste gezichten van personeel en vrijwilligers, die zoveel mogelijk rekening houden met wensen en gewoonten van de bewoners. Kortom, de bewoner staat centraal. De Zeester heeft twaalf woningen met gemiddeld zes bewoners. Elke bewoner heeft een eigen appartement met badkamer en toilet. Deze ruime kamer kan ingericht worden met persoonlijke spullen en meubels. De herkenbaarheid maakt dat dit een prettige plek is voor de bewoners om zich even terug te trekken, met de vertrouwde dingen van thuis. 

Alle woningen hebben een gemeenschappelijke huiskamer waar de nadruk ligt op sfeer en huiselijkheid. Een kopje koffie, een spelletje of een bezoekje van de accordeonist behoren tot de dagelijkse dingen in de huiskamer. Omdat wonen zoals thuis wordt nagestreefd, wordt op de woning zelf gekookt en de was gedaan. Elke woning heeft een eigen terras of balkon waar met mooi weer gebruikt van wordt gemaakt.

De Zeester is een ruim en licht gebouw met veel faciliteiten. Zo is bijvoorbeeld de ontmoetingsruimte een gezellige plek om samen koffie te drinken, maar ook om deel te nemen aan activiteiten of te genieten van een optreden.

Dit jaar 2018, was het koor de Wieringer Sanghers door De Zeester uitgenodigd om een optreden te verzorgen. Het koor startte met het normale programma en dus met het alom bekende “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door nog een aantal bekende liederen, zoals “Ach Margrietje”, en “Het Dorp”. De voordrachten, die normaal ook op het programma staan, werden op verzoek ditmaal achterwege gelaten. Daarvoor in de plaats werden het er meer liederen gezongen. Tijdens de modeshow werden niet alleen de kledij, maar ook gewoontes en gebruiken van Wieringen, in beeld gebracht, hetgeen ook bij de bewoners in de smaak viel.

Na de pauze, waarin de Wieringer Sanghers van een drankje werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden met het “Spring maar achterop” en “Als ik de golven van het strand zie” . Ook werd door de mannen van het koor een paar vissersliederen, t.w. “De Leugenbank” en  “Westzuidwest van Ameland” ten gehore gebracht.

In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma.

Het optreden werd vervolgd met nog een aantal liederen zoals “Naar de Kermis” en “Spiegelbeeld”.

Het koor eindigde het optreden met het “Reisje langs de Rijn” waarbij iedereen mee klapte, en als laatste lied de afsluiter, het vertrouwde “Tot ziens allemaal”.

Het publiek liet blijken dat ze er van de middag genoten had.