De Wieringer Sanghers waren ook op de Folkloredag in het Zuiderzeemuseum in 2019

Zaterdag 29 september 2019 moest de wekker worden gezet, want om tien uur moesten de leden van de Wieringer Sanghers al in het pak naar de Folklore dag ( of te wel het Klederdrachtfestival) in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. We waren op tijd op weg want we hadden afgesproken om om 11 uur met de boot, mee naar het museum te varen. Na aankomst van de boot was het even zoeken, we moesten verzamelen in een witte tent voor de algemene optocht om 12:30 uur. Veel Sanghers raakten wat verdwaald in het museum, maar gelukkig, iedereen wist de tent tenslotte toch te vinden.

Van te voren had het koor gehoopt dat we nu een keer in de Wieringer kapel zouden mogen optreden. Helaas voor ons had de organisatie dit niet voor elkaar weten te maken.

Om 12:30 moesten we verzamelen voor de optocht en liepen we met alle groepen een rondje door het museum. Op het einde van de optocht werden er nog verschillende groepsfoto’s, en foto’s van de gehele groep, gemaakt.

Het eerste optreden van de Wieringer Sanghers was op het Pleintje van Kampen aan het begin van het museum, helaas moesten we halverwege inrukken vanwege een regenbui.

Het tweede optreden zou op het pleintje van Marken zijn, maar vanwege de regen werd het verplaatst naar een binnenlocatie. Toen iedereen gearriveerd was werd het een heel leuk optreden, waarbij ook nog werd gezongen vanwege een 45 jarig huwelijksfeest van een tweetal bezoekers.

Om 15:50 uur  was ons laatste optreden wederom was op het Pleintje van Kampen. Het was nog steeds dreigend met regen, dus wederom gingen we in een binnenlocatie. Ook dit werd weer een heel fijn optreden met enthousiast luisterpubliek.

Al met al was het een heel bijzondere dag, waarbij van ons allemaal veel foto’s genomen zijn. Het was helaas wel nat en regenachtig. Na het laatste optreden zijn we rustig aan weer terug naar de boot gegaan.