Dagje uit met de koorleden van de Wieringer Sanghers.

9 oktober 2019. Gingen in de voorgaande jaren de koorleden van de Wieringer Sanghers een weekend weg, voor 2019 was besloten vanwege organisatorische problemen om een dagje weg te gaan. Het bestuur had een gids met diverse dagtrips van Hippo-reizen doorgeworsteld, en na een selectie, waarbij elk bestuurslid 5 opties mocht opgeven, werd met algehele stemmen tot deze dagtrip gekozen.

‘sMorgens om 8:00 uur vertrok de bus van Peer&Co vanuit Hippolytushoef, waarna via de volgende opstappunten Den Oever en Wieringerwerf de diverse leden werden opgepikt. Peer&Co was ingehuurd door Hippo-reizen vanwege de drukte bij Hippo-reizen. Na Wieringerwerf maakte de bus een schijnbeweging door weer terug te gaan naar Den Oever, en via de Afsluitdijk werd de tocht aanvaard, waarbij de chauffeur de inzittenden van allerlei feiten en feitjes onderweg vertelde.

Rond 10:15 uur kwamen we bij Hagedoorns Plaatse aan, waar we eerst lekker op koffie met Veluwse krentenmik werden getrakteerd. Na de koffie werden we in groepjes verdeeld en door gidsen over de Plaatse (Veluwse boerderij) heen geleid. Er was veel te zien en iedereen vond het bar interessant. Ook was en nog een tentoonstelling van klederdrachtpoppen die indertijd door Koningin Juliana op Koninginnedag cadeau gekregen waren.

Rond 12:30 uur moesten we weer naar de bus, en gingen we naar de ”Keet van Heerde” voor een lekkere Diner/Lunch. Nou, dat ging er wel in.


Na het eten kwam er in het zaaltje een mijnheer Willem die ons mee wilde laten proeven aan een likeurenproeverij. Nou, dat was een feest. Hij startte met een verhaal over allerlei likeuren, daarna was het pauze. In de pauze mochten we (uitgebreid) proeven. Er waren diverse advocaten, Hollandse likeuren, Amsterdamse likeuren, jenevers en ook alcoholvrije likeuren. Na de uitgebreide pauze, waarin iedereen zich van zijn goede kant liet zien, vertelde Willem in een cabareteske voorstelling nog veel meer over de diverse likeuren, dit tot algemene hilariteit van de koorleden.

Maar helaas kwam er ook weer een einde aan.  Om 16:30 uur stond de bus weer voor ons klaar, en werd de tocht weer huiswaarts ingezet. Om 18:00 uur waren we weer over de Afsluitdijk en werd iedereen weer op zijn plekje afgezet.

Vanuit mezelf gesproken vond ik het een hele leuke dag.