De Wieringer Sanghers waren te gast bij de Zonnebloem in de De Hofstaete in Alkmaar.

Zaterdag 29 oktober 2022. De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperkingen die graag nog mee willen doen met allerlei activiteiten. De Zonnebloem noemt deze mensen dan ook onze gasten.

De Zonnebloem, een afdeling in de Huiswaard in Alkmaar, had het koor in De Hofstaete uitgenodigd om een optreden te verzorgen. Wijksteunpunt De Hofstaete biedt een (tijdelijk) thuis aan ouderen die hoogwaardige zorg en service gewent zijn.

Het koor startte met het normale programma en dus met het alom bekende lied met de kukelende haan “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door nog een aantal bekende liederen, zoals “Droomland” en “Spiegelbeeld”. Ook werd door het koor een paar liederen over een aantal personen gezongen, zoals “Ome Jan” en “Katinka”. “Margrietje” was deze middag niet mee. Ook zongen de mannen het lied “Honde Bet” waarin zij om verse haring te verkopen. Tijdens de modeshow werden niet alleen de kledij, maar ook gewoontes en gebruiken van Wieringen, in beeld gebracht.

Na de pauze, waarin het koor en het publiek van lekkere drankjes en heerlijke hapjes werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden waarbij de dames met het “Dagboek” weer van wal staken. In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma. Het optreden ging verder met nog een aantal liederen zoals “La Paloma” en  de “Boerenbruiloft”. Het koor vervolgde het optreden met het “Ik zou wel eens willen weten”, waarna via “Reisje langs de Rijn” en “Naar de Kermis” waarbij iedereen mee klapte, het optreden via “Tot Ziens, Allemaal” beëindigd werd.

Tijdens het optreden en bij het nagift gingen diverse beentjes nog van de vloer, wat het optreden voor dit keer wel weer heel bijzonder maakte.