Het koor de Wieringer Sanghers was op tournee naar Venhuizen en de Wormer.

11 oktober 2022, het koor de Wieringer Sanghers was uitgenodigd door de Van NU / KBO Hem / Venhuizen om een optreden te verzorgen in Dorpshuis ’t Centrum  te Venhuizen. Het koor, altijd wel in voor een uitje, nam de uitnodiging gretig aan. Aldus geschiedde het, dat het koor in Venhuizen aantrad.

De zaal was goed gevuld, het publiek gelijk al enthousiast, dus koor startte met het alom bekende “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door nog een aantal vrolijke en bekende liederen, zoals “Nooit op Zondag”, en “Ik zou wel eens willen weten”. Ook werd door het koor “Het Dorp” en “Sofietje” ten gehore gebracht. Tussendoor waren er ook nog een aantal voordrachten door een paar leden en het programma werd voor de pauze beëindigd met de bekende modeshow.

Na de pauze, waarin de Wieringer Sanghers van een drankje werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden waarbij het koor met “Het kleine café” en “Brandend zand” weer van wal staken. In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma.

Het optreden werd vervolgd met nog een aantal liederen zoals “Die avond in de regen”, “Naar de Kermis” en “Dans nog eenmaal met mij” en een voordracht van een koorlid. Het koor eindigde het optreden met het “Reisje langs de Rijn”  en als laatste lied de afsluiter, het vertrouwde “Tot ziens allemaal”.

Het publiek liet blijken dat ze er van de middag genoten had.  

15 oktober 2022, het koor de Wieringer Sanghers was nu uitgenodigd door verzorgingshuis Torenerf in Wormer.
Torenerf: Zorg thuis, in een aanleunwoning of binnen ons woonzorgcentrum: het kan allemaal bij Zorgcirkel Torenerf. Gelegen in het hart van Wormer zijn we nooit ver weg. Ook het welzijn van cliënten hebben we hoog in het vaandel staan. Er zijn dagelijks activiteiten waar u aan mee kunt doen, ook nog thuiswonende ouderen zijn hierbij van harte welkom. Als wonen in een zorgcentrum beter past bij uw situatie, zijn er meerdere mogelijkheden binnen en rond Torenerf. Torenerf is een prettige plek met meerdere voorzieningen: receptie, seniorenrestaurant, coffee corner/café, terras, tuin (ook een besloten tuin), winkeltje, kapper, pedicure, schoonheidssalon, audicien/opticien, bibliotheek, biljart, geestelijke verzorging en rolstoel- en rollatoronderhoud. Er is een winkelcentrum in de buurt en een bushalte op loopafstand.

Het koor, voor de tweede keer aantredend deze week, nam de uitnodiging gretig aan. Gretig omdat het nu na de corona weer mocht. Aldus geschiedde het, dat het koor in Wormer aantrad.

Ook hier was de zaal goed gevuld, en het publiek gelijk al enthousiast, dus het koor startte weer met het alom bekende “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door de  vrolijke en bekende liederen, zoals “Brandend Zand”, en “Land van Maas en Waal”. Ook hier werd door het koor “Het Dorp” en “Sofietje” ten gehore gebracht. Tussendoor waren er ook nog een aantal voordrachten door een paar leden en het programma werd voor de pauze beëindigd met de bekende modeshow.

Na de pauze, waarin de Wieringer Sanghers van een drankje werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden waarbij de mannen aftrapten met “De vissers van toen”. Het koor vervolgde met een medley van Annie M.G. Schmidt. Na nog een voordracht volgde het laatste deel van het optreden met “Que Sera” en “De Waterkant”. In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma.

Het optreden werd beëindigd met nog een aantal liederen zoals “Die avond in de regen”, “Naar de Kermis” en “Dans nog eenmaal met mij” en als laatste lied de afsluiter, het vertrouwde “Tot ziens allemaal”.

Het publiek liet blijken dat ze er van de middag genoten had.