De Wieringer Sanghers zingen voor Het Rode Kruis in Valburg te Medemblik.

8 september 2018; Midden in het centrum van de historische stad Medemblik ligt Valbrug. Bij deze Omringlocatie loopt u dan ook zo naar het IJsselmeer, de winkels en restaurants. Het is een prettig en modern gebouw met een gezellig binnenplein. U kunt er wonen in een appartement of in een woongroep voor mensen met dementie. De aanleunwoningen van het nabijgelegen Sint Maartenshof en Kleyenburg krijgen ook zorg vanuit Valbrug. De appartementen en aanleunwoningen huurt u rechtstreeks van De Woonschakel. U woont er zelfstandig maar u kunt 24 uur per dag een beroep doen op het zorgteam van Omring. In Valbrug is dagbesteding voor bewoners en mensen uit de buurt. Verenigingsgebouw St. Pieter ligt aan de overkant en daar worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Dit jaar 2018, was het koor de Wieringer Sanghers door het Rode Kruis uitgenodigd om een optreden te verzorgen in het woon-zorgcentrum Valbrug. Het koor, altijd wel voor een uitje te vinden, nam de uitnodiging gretig aan. Aldus geschiedde het, dat het koor in Medemblik aantrad.

Het koor startte met het normale programma en dus met het alom bekende “Wie wil er mee naar Wieringen varen”, gevolgd door nog een aantal vrolijke en bekende liederen, zoals “Droomland”, en “Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen”. Ook werd door de mannen van het koor een paar vissersliederen, t.w. “De Leugenbank” ,’Het Zeeroverslied” en  “Westzuidwest van Ameland” ten gehore gebracht.

Tijdens de modeshow werden niet alleen de kledij, maar ook gewoontes en gebruiken van Wieringen, in beeld gebracht.

Na de pauze, waarin de Wieringer Sanghers van een drankje werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden met het “Spring maar achterop” en “Als ik de golven van het strand zie” .

In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma.

Het optreden werd vervolgd met nog een aantal liederen zoals “Naar de Kermis” en “Spiegelbeeld”.

Het koor eindigde het optreden met het “Reisje langs de Rijn” waarbij iedereen mee klapte, en als laatste lied de afsluiter, het vertrouwde “Tot ziens allemaal”.

Het publiek liet blijken dat ze er van de middag genoten had en vroeg nog om een paar toegiften.