De Wieringer Sanghers gaan over de dijk naar Woonzorgcentrum Bonifatiushuis in Sneek.

Zaterdag 30 september 2023. Het Bonifatiushuis ligt vlakbij het centrum van Sneek. Sneek heeft een mooi centrum met een grote verscheidenheid aan winkels, een theater, horeca, een treinstation en een ziekenhuis. Tegenover het complex bevinden zich onder andere twee supermarkten. Sneek is bekend om zijn mooie Waterpoort en de vele mogelijkheden voor watersportactiviteiten.

Het koor startte het optreden met normale programma en dus met het alom bekende lied met de kukelende haan “Wie wil er mee naar Wieringen varen”. De eerste haan was op reis naar Texel, maar gelukkig kon die worden vervangen door de 2e haan. Het programma vervolgde met nog een aantal bekende liederen, zoals “Daar bij die molen” en ‘Spiegelbeeld”. Ook kwamen “Middenlandse Zee” en “Het Dorp” nog aan de beurt. Het publiek gaf te kennen dat ze het leuk vonden om de oude liedjes te horen, en voor zover mogelijk zongen ze enthousiast en met graagte mee. De mannen zongen het lied “Hondebet” over de jongen met zijn haring,  ze deden het weer vol overgave! Ook “Ome Jan” kwam nog langs, en gelukkig hoorden we ook nog “De Orgelman”.

Er was ditmaal ook een modeshow, waarin de kleding en gebruiken van de Wieringer klederdracht werden getoond. Tijdens de pauze speelden de accordeonisten verschillende bekende liedjes, die door de bewoners spontaan mee werden gezongen.

Na de pauze, waarin het koor en het publiek van lekkere drankjes en heerlijke hapjes werden voorzien, volgde het 2e deel van het optreden waarbij het koor verder ging met “Het Vissersmeisje” en “Zeeman”. In de zaal genoot een ieder op zijn eigen manier van het gevarieerde programma. Het optreden ging verder met “De oude muzikant”. Het koor moest ook nog langs “De Waterkant”, en beëindigde het optreden met  het lied “Tot Ziens, Allemaal”.